Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Renewables-Bulgaria.com TLL Media
 
Renewables-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

19.09.2019   |   Kръгла маса на тема "Механизмите за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България"
05.06.2019   |   Списание Енерджи ревю с обновен сайт
23.05.2019   |   Европрограма финансира с 33 млн. евро проекти за възобновяема енергия
 

Експертно

Търси
Energy Review

България има възможност да заеме едно от челните места в Европа по инсталирани PV мощности

Интервю с Василиос Пападопулос, регионален мениджър продажби за Гърция и Югоизточна Европа в SolarWorld
Интервю с Василиос Пападопулос, регионален мениджър продажби за Гърция и Югоизточна Европа в SolarWorld


04.10.2012

С повече от 30-годишен производствен опит, изцяло автоматизирани производствени линии и непрекъснат мониторинг на технологичния процес и материалите, SolarWorld осигурява качество на всички продукти с марката SolarWorld.

Интервю с Василиос Пападопулос, регионален мениджър продажби за Гърция и Югоизточна Европа в SolarWorld

Бихте ли представили накратко себе си и основните сфери на дейност на SolarWorld?
След завършване на специалност Химия в университета в Кьолн и работа в различни сектори на висши мениджърски позиции, през 2011 г. станах част от екипа на SolarWorld като регионален мениджър продажби за Гърция и Югоизточна Европа. Групата SolarWorld е световен лидер в предлагането на маркова, висококачествена, кристално чиста технология за слънчева енергия. Предимството на групата е в нейното изцяло интегрирано производство на оборудване за слънчева енергия.

SolarWorld обединява всички етапи от веригата за добавена стойност на соларни технологии: от силициевия материал през соларни пластини, фотоелементи и модули до изцяло окомплектовани соларни системи от всички размери. Основната търговска дейност представлява продажба на качествени модули в монтажа и търговията на едро на международните пазари за соларно оборудване. Седалището на групата се намира в Бон, Германия, с търговски обекти в Сингапур, Южна Африка, Испания, Франция, както и в американския щат Калифорния. Производствените дейности на групата са съсредоточени във Фрайбург, Германия, и Хилсбъро в Орегон, САЩ. В основата на стратегията на групата лежи устойчивото развитие. Под името Solar2World групата подпомага проекти за обезпечаване на автономни решения в областта на соларните технологии в развиващите се страни, като дава пример за устойчиво икономическо развитие. SolarWorld има 3000 работници и служители в цял свят. SolarWorld е листвана на фондовата борса от 1999 г.

Кои са най-важните изделия от вашата продукция? Кои от тях са най-търсени в Югоизточна Европа?
С повече от 30-годишен производствен опит, изцяло автоматизирани производствени линии и непрекъснат мониторинг на технологичния процес и материалите, SolarWorld осигурява качество на всички продукти с марката SolarWorld.

От силиция като суровина през соларни пластини, фотоелементи и модули до изцяло окомплектовани соларни системи от всички размери, групата обединява всички етапи на веригата за добавена стойност на соларните технологии. Всички наши продукти се предлагат в региона на балканските страни. Нашите най-търсени изделия включват Sunmodule: нашите поли- и монокристални модули за дългосрочна висока производителност и Sunfix: индивидуални монтажни системи за плоски/наклонени покриви или системи за наземен монтаж. Нашите монтажни системи Sunfix са пригодени индивидуално към конструкцията на сградите и отговарят на изискванията за статично натоварване, като по този начин предлагат оптимално и безопасно използване на монтажното пространство.

Имате ли изцяло осъществени проекти в региона? Какви са бъдещите ви планове тук?
Съвместно с един от нашите партньори в проектирането, снабдяването и строителството, тази година реализирахме различни проекти като например този в с. Храбърско, община Божурище, област София, и във Велинград, област Пазарджик. Ние се стремим да засилим връзките със сегашните си партньори и да подобрим репутацията на нашата марка чрез сътрудничество с нови партньори и маркетингова дейност.

Какво е мнението Ви за пазара на ВЕИ в България? Бихте ли го характеризирали в сравнение с пазара в другите страни, в които работите?
България има добри възможности да заеме едно от челните места в Европа по отношение на инсталирани фотоволтаични мощности, но страната трябва да си изгради визия за развитието на инвестиционните проекти в следващите 3-5 години. Нужна е политическа подкрепа.

Какво е бъдещето на фотоволтаичните технологии тук в Югоизточна Европа?
Соларната фотоволтаична енергия представлява и за региона на страните от Югоизточна Европа важен алтернативен източник за производство на електроенергия и значителен принос в ограничаването на емисиите CO2 от изкопаеми горива. Независимо от изключително твърдата и последователна политика в ЕС към соларните технологии, техният дял в осигуряването на енергия от възобновяеми източници, особено в тази част на Европа, е все още относително малък. Необходимостта от модернизиране на електроенергийната система, която да дава възможност за разпределено производство и за пренос на електроенергия на големи разстояния и нейното интегриране, очевидно е сериозно предизвикателство.


Източник: Енерджи ревю; снимка: SolarWorld   Област: Експертно  

Етикети:   SolarWorld   ВЕИ   соларни технологии   фотоволтаични мощности  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG