Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Renewables-Bulgaria.com TLL Media
 
Renewables-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

19.09.2019   |   Kръгла маса на тема "Механизмите за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България"
05.06.2019   |   Списание Енерджи ревю с обновен сайт
23.05.2019   |   Европрограма финансира с 33 млн. евро проекти за възобновяема енергия
 

Събитията

Търси
Energy Review

Експерти и инвеститори обсъждаха зелената енергия от 28-ми до 30-ти март в София



28.03.2012

От 28-ми до 30-ти март София се превърна в зелената столица на Югоизточна Европа. По това време се проведе Форумът и изложбата за енергийна ефективност и възобновяема енергия, организиран от Виа Експо. Изявата ще събере инвеститори и експерти от региона, които ще имат възможността да се запознаят с най-добрите световни практики и видят на едно място изключително разнообразие от нови продукти.

ФОРУМЪТ
40 лектори от Европа, Азия и Америка направиха презентации по актуални теми, свързани със законодателните, технологични и инвестиционни аспекти на зелената енергия. На 28-ми март делегатите дискутираха въпроси за финансиране на ЕЕ и ВЕИ проекти - заеми и привлечен капитал. За първи път стартира конкурсът „Българска екообщина”, като в него се включиха редица общини. Представителите на местната власт обсъдиха своите проблеми и решения на Кръгла маса. Енергийната ефективност беше акцент през втория ден от изявата. Каква е новата европейска политика и регулаторните рамки, какво е състоянието и тенденциите на пазара и какви са възможностите на централизираното отопление и охлаждане – отговори дадоха лектори от Европейската комисия, Световния алианс за децентрализирана енергия, Австрийската енергийна агенция и др.

PvXchange организира дискусионния форум „Фотоволтаиката – индустрия на кръстопът”. Според Георг Урбан, директор продажби за Югоизточна Европа, играчите на пазара трябва да се подготвят за динамични промени – консолидация и концентрация в сектора. В разискванията се включиха компаниите SMA Solar, Sungrow Deutchland, Trina Solar и др. Те засегнаха въпросите за тенденциите в сектора, грид паритета и ролята на консуматорите в по-бързото възприемане на фотоволтаиката. Специална сесия беше посветена и на  биоенергията – нейният потенциал като източник на ресурси. За доброто настроение на участниците се погрижаха музиканти от Научния панаир от Норвегия, чиято музика е вдъхновена от природата.

ИЗЛОЖБАТА
В няколко зали и външни площи на ИЕЦ водещи компании представиха системи за производство на възобновяема енергия от вятър, слънце, вода и биомаса. Сред тях бяха Canadian Solar, REC, JCS Solar, Csun, Global Wind Power, Solarezo, Алукьонигщал, Susinoil, Cink Hydro, Невен Зиг Солар, Sputnik Engineering International, Соларентърпрайз и мн. др. Решения за повишаване на енергийната ефективност бяха показани от АББ, които намират широко приложение както в индустрията, така и в бита.

Fronius притежава богат опит и традиции в производството на соларна електроника. През 2010 г. фирмата е продала изделия с обща мощност от 1200 MW, което се равнява на тази на 1,2 атомни електроцентрали. Intra Lighting от Словения ще покаже архитектурно осветление и осветителни системи. Посетителите имаха възможност да се запознаят с високоефективни и екологични отоплителни уреди. Електромобилността беше също във фокуса на изявата – макет на соларен самолет ‘Solar Impulse’, електроскутери и електроавтомобили. 

За първи път в рамките на изложбата участваха няколко международни проекта. EnergyWarden (EW) e седма рамкова програма за „Проектиране и решения за получаване на енергия в реално време в сградите“. Тя прави научни изследвания за разработване на инструменти за мониторинг и контрол на енергийните ресурси, включително възобновяеми енергийни източници в областта на строителството. Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие работи активно за популяризиране на разработени от германски експерти курсове за квалификация на соларни експерти - теория и практическо обучение в модерна мобилна соларна лаборатория. Интерес ще предизвика и Project ICON, чиято цел е поощряване на чуждестранното сътрудничество между Италия и Словения, като участниците в него планират да разширят своята дейност на Балканите.

За повече информация: www.viaexpo.com


Източник: Виа Експо   Област: Събития  

Етикети:   ВЕИ   Виа Експо   енергийна ефективност   фотоволтаици   соларна електроника  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG