Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Renewables-Bulgaria.com TLL Media
 
Renewables-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

19.09.2019   |   Kръгла маса на тема "Механизмите за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България"
05.06.2019   |   Списание Енерджи ревю с обновен сайт
23.05.2019   |   Европрограма финансира с 33 млн. евро проекти за възобновяема енергия
 

Експертно

Търси
Energy Review

В процес на изграждане сме на проекти с мощност от 6 MW



30.01.2012

Бихте ли представили компанията Refusol на читателите на сп. Енерджи ревю?
Refusol е водещ производител на соларни инвертори. Централата на компанията е в Метциген, Германия. Имаме повече от 45-годишен опит в силовата електроника и сме един от трите водещи световни производителя на соларни инвертори, както и една от най-бързо развиващите се компании в областта.
Нашето висококачествено продуктово портфолио включва стрингови, централни и големи инвертори с диапазон на мощността от 4 kW до 1.3 MW. Серията е налична навсякъде по света и е с приложение както в семейни сгради, така и в мащабни соларни паркове. Инверторите ни могат да работят икономично и ефективно при екстремни географски и климатични условия.

Какви технически новости планирате да внедрите в производството си през тази година?
Нашата последна иновация е високоефективният инвертор 333K, който значително намалява крайните разходи на системата. Освен това, осигурява и рентабилност при монтаж в по-мащабни проекти.
С номинална мощност от 333 kW и патентованата UltraEta верижна топология, соларният инвертор достига ефективност по-висока от 98.5%, което осигурява оптимално производство на енергия. REFUsol 333K предлага по-високо променливо напрежение от 690 А, което е наложеното стандартно напрежение в индустриални мрежи и вятърни паркове. Освен това, предоставя и по-високо DC-напрежение от 1500 V. Следователно, инверторите са съвместими със стандартно произведените трансформатори и компенсатори.
Друга иновация е безжичният модул REFUconnect, който улеснява комуникацията между всички инвертори в дадена фотоволтаична система.
За да бъдат улеснени операторите в следенето на ефективността на дадена система от разстрояние, са налични смартфон приложения във версии Android и iOS. Приложението предлага на ползвателите информация като производителност, генерирана енергия и добив от наличните инсталации, която се представя в таблици и графики.

Кои ваши продукти смятате за подходящи за българския пазар? Какво го отличава от останалите пазари, на които развивате своята дейност?
За българския пазар най-важни са стринговите инвертори REFUsol 20K и централните инвертори REFUsol 500K и REFUsol 630K. Както и 333K, които вече споменах, са особено подходящи за българския пазар. REFUsol 20K е трифазен стрингов инвертор, който не се нуждае от трансформатор. Основни негови характеристики са лекотата и компактният му дизайн. При пикови натоварвания естественото охлаждане се подпомага от интегриран вентилатор с цел да се гарантира оптималната работа при висока температура.
В мощния клас централни соларни инвертори REFUsol 500K и REFUsol 630K достигат максимална ефективност от 98.14%, а според European efficiency – 97.60% (и в двата случая без трансформатор) с MPPT-обхват от 460 до 850 V. Заради използването на външен воден и въздушен топлообменник и функцията за следене на точката на максимална ефективност, REFUsol 500K и 630K са практически приложими за големи фотоволтаични инсталации в България и други части на Южна Европа.

Бихте ли посочили най-значимите световни проекти, реализирани с ваши продукти?
Не е необходимо да излизам от територията на България, за да посоча значими проекти. Миналата година бе присъединен парк с мощност 1 MW, изпълнен с наши стрингови инвертори, към електропреносната мрежа. От началото на т. г. сме реализирали 2-мегаватов парк (инвертори 20K), както и три по 1 MW, с инвертори 500K. Други проекти с мощност от 6 MW са в процес на изграждане. Тези иновативни системи играят важна роля в развитието на българския соларен пазар.
Как определяте потенциала на българския фотоволтаичен пазар за бъдещо развитие?
България е много привлекателен пазар за инвеститорите във фотоволтаичната индустрия. Местоположението й е много подходящо, а освен това в страната действат съвременни закони, касаещи алтернативните енергийни източници.


Източник: сп. Енерджи ревю; снимки: REFUsol   Област: бизнес  

Етикети:   Refusol   ВЕИ   енергетика   инвертори   фотоволтаичен пазар  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG