Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Renewables-Bulgaria.com TLL Media
 
Renewables-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

19.09.2019   |   Kръгла маса на тема "Механизмите за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България"
05.06.2019   |   Списание Енерджи ревю с обновен сайт
23.05.2019   |   Европрограма финансира с 33 млн. евро проекти за възобновяема енергия
 

Експертно

Търси
Energy Review

Планираме разширяване на бизнеса в България



30.01.2012

Бихте ли разказали на читателите на сп. Енерджи ревю с какво е уникална компанията IDEEMATEC?
Д. Х.: Ideematec Tracking & Mounting Systems е специализирана в монтажни решения за мащабни соларни системи – както такива за проследяване, така и монтажни системи с фиксиран наклон за наземен монтаж. Предоставяме и допълнителни услуги, включващи професионална поддръжка, свързана със системно планиране, конструиране на място и специфично техническо проектиране, надеждна логистика и монтажни услуги, както и индивидуални обслужващи пакети с гаранции за целия експлоатационен живот на системата.
Един напълно иновативен продукт, който разработихме тази година в сътрудничество с базираната в САЩ компания Solaria, е STS-1 система за проследяване за технология с ниска концентрация. Тя е цялостен интегриран пакет, който оптимизира производителността на системата, постигайки едно от най-ниските нива на разход на електроенергия. Високоефективните модули Solaria могат да бъдат идеално комбинирани с нашите прецизни нови тракери. На практика вече сме продали повече от 80 000 единици от новата система за проследяване STS-1.

Имате ли специални планове за развитие в Югоизточна Европа?
Д. Х.: Обслужваме българския пазар чрез нашия партньор MEGAWATT S.A. Те са нашият официален EPC партньор за пазарите в Южна и Югоизточна Европа.
Й. С.: MEGAWATT предлага цялостни решения за средни и големи по мащаб PV инсталации на гръцкия пазар от 2010 година. Компанията е изградила проекти с обща мощност от приблизително 6 MW и има планове за още 2 MW за 2011 година. Повечето от проектите са реализирани посредством използването на нашите системи за проследяване SafeTrack, включително най-големият единствен досега в Гърция PV тракер проект, 1.5 MW Kronos Sun Energy в Северна Гърция. Въпреки настоящите трудности на гръцкия пазар, ние очакваме съществен ръст на продажбите през 2012 година.

Как е разположена България на вашата бизнес карта?
Й. С.: Организацията MEGAWATT понастоящем се развива с цел разширяване на дейността си в България и Кипър. Това, заедно с изключителната надеждност на продукта Ideematec, предлага голям потенциал за успех на тези пазари. Строителната фирма ORION ATE, която е филиал на MEGAWATT в Гърция, от няколко години има офис в София. В идните месеци те планират разширяване на дейността в България, за да осигурят високо ниво на обслужване. Също така разглеждат възможните ключови сътрудничества с компетентните български фирми, предлагащи PV монтаж.

Какви са особеностите на българския пазар?
Й. С.: През последните 2 години България е многообещаващ PV пазар, въпреки че трябваше да се преодолеят различни препятствия и забавяния. Вярваме, че наскоро ревизираното законодателство в България по отношение на възобновяемите енергийни източници ще тласне пазара в положителна посока, правейки страната привлекателна за инвестиции във фотоволтаичния бизнес.

Кои са водещите проекти в световен мащаб с ваше участие?
Д. Х.: Ideematec наскоро завърши 7.56 MW проект със системи за проследяване в сътрудничество с Дойче банк в Торе Санта Сузанна, Италия. Друг 8 MW проект бе пуснат в експлоатация в Испания през юли т. г., където Ideematec е предоставил своите системи за проследяване. Същите системи са използвани в 10 MW проект в Индия и 13 MW проект в САЩ.

Какви са предимствата на вашата компания в технологичен и продуктов аспект?
Д. Х.: Нашата PV монтажна система fixedTilt предлага най-доброто качество за цената си. Продуктът притежава иновативни характеристики като хибридната технология за фиксиране, комбинация от вградени релси и винтове и модулна стойка, която може да се регулира в съответствие с положението на слънцето.
Системите safeTrack са особено подходящи за разполагане на труден терен. Техният компактен и нисък профил осигурява слънчева светлина без засенчване. Високоадаптивната форма на поставката на модула позволява оптимално използване на наличното пространство. Тя дава и възможност safeTrack да издържа на екстремни натоварвания от вятър със скорост до 185 км/ч. Механизмите и електрониката на нашите системи за проследяване се предлагат с 10 години гаранция; стоманените конструкции се предлагат с гаранция срещу ръждясване до 20 години.
В началото на 2012 година ще пуснем едноосна проследяваща система, с която ще затворим несъответствието между FixedTilt и SafeTrack азимут проследяващите системи. Като всички продукти Ideematec, и новата система се характеризира с висока стабилност, рентабилност и производителност. Тракерът работи без предавателни механизми, което прави поддръжката, експлоатацията и почистването на модулите много по-лесно и евтино.


Източник: сп. Енерджи ревю: снимки: IDEEMATEC, MEGAWATT   Област: Eкспертно  

Етикети:   IDEEMATEC   MEGAWATT   ВЕИ   соларни системи   системи за проследяване   тракери  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG