Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Renewables-Bulgaria.com TLL Media
 
Renewables-Bulgaria.com
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

19.09.2019   |   Kръгла маса на тема "Механизмите за капацитети като част от бъдещия пазарен модел на България"
05.06.2019   |   Списание Енерджи ревю с обновен сайт
23.05.2019   |   Европрограма финансира с 33 млн. евро проекти за възобновяема енергия
 

Експертно

Търси
Energy Review

Предстои консолидиране на PV пазара



30.01.2012

Бихте ли представили Diehl AKO и някои от най-значимите й продукти на читателите на сп. Енерджи ревю?
Diehl AKO има над 40-годишен опит в промишленото производство на висококачествена електроника. Използвахме го, за да създадем инверторите PLATINUM – стандарт за качество и надеждност. Те осигуряват непрекъснато най-високи нива на ефективност дори в екстремни условия. Отличават се с иновативен дизайн, интуитивен интерфейс и възможности за пренос на данни. TL сериите, с капацитет от 3,3 kW до 22 kW и максимална ефективност от 98%, предлагат изключителни характеристики. Базирани на силициеви компоненти и патентованата технология за повишаване на ефективността DIVE, PLATINUM TL гарантират по-висока мощност. Ефективността сама по себе си, обаче, не е достатъчна. Нашият клас МРР тракери RAC-MPP поддържат високата производителност на системата дори и при променливи атмосферни условия и динамични колебания в слънчевата радиация. Инверторите от по-мощния клас 13 kW до 22 kW са оборудвани с 3 МРР тракера.

С клас на защита IP66, инверторите са подходящи за външни приложения при тежки условия. PLATINUM разполагат с архиватор на данни с капацитет на паметта до 30 години и графичен дисплей като стандарт. 10-годишната гаранция на устройствата пък дава на инвеститора най-висока сигурност. През 2012 г. ще представим нашия нов високоефективен трифазен инвертор TL3 с капацитет от 8 до 12 kW. Читателите на списанието ще имат възможността да научат повече за него и нашите системи за мониторинг в рамките на изложението за ЕЕ и ВЕИ през март 2012 г. в София.

Как е организиран бизнесът ви в България? Кои компании са ваши основни партньори тук?
Тъй като в момента навлизаме на българския пазар, целта ни е да имаме 4 – 5 стабилни партньори, които да се диференцират от останалите, благодарение на висококачествените ни продукти. С нашата клиентски ориентирана продуктова линия и надеждна логистика, сме в състояние да доставяме инвертори в най-кратки срокове.

Кои ваши продукти са най-популярни на местния PV пазар?
Понеже на българския фотоволтаичен пазар се реализират основно мащабни паркове в рамките на 2 - 5 MW, нашият PLATINUM 22 000 TL е особено атрактивен. Той съчетава предимствата на децентрализираните решения - мощност от 24 kWp и 98% ефективност. Проблемите, свързани с частичното засенчване, различния наклон на модулите заради хълмистите терени са решени, благодарение на мулти MPP тракинга на този инвертор.

Имате ли специална маркетингова стратегия за пазара в Югоизточна Европа?
Пазарът в Югоизточна Европа се развива активно в областта на фотоволтаиката и виждаме, че има голям потенциал, но не и достатъчно натрупан опит към момента. Diehl AKO ще осигури на своите партньори програма за обучение, която да развие знанията им и да ги подготви за новите пазарни условия. През 2012 година, съвместно с партньорите си, ще проведем семинари в няколко страни на Балканите, ще заложим и на реклама.

Какво е бъдещето на фотоволтаичните технологии в следващите 5 години?
В следващите няколко години пазарът ще се консолидира, свръхпроизводството ще доведе до значително намаление на цените и само най-гъвкавите производители ще оцелеят. Следваща стъпка в областта на фотоволтаиката със сигурност ще бъде осигуряването на мрежови паритет. С продължителното намаление на цените на компонентите, очаквам мрежови паритет в някои страни в Югоизточна Европа до 2014 г. По-евтини и по-ефективни батерии ще осигурят независимостта на децентрализираната доставка на енергия, без необходимост от преференциални тарифи. Освен това, се надявам, че Европа ще има по-стабилна мрежа, която ще позволи енергия, произведена в Югоизточна Европа, да се съхранява в Норвегия, например.

Използването на енергията ще се управлява от интелигентна система за контрол, където т. нар. prosumer ще произвежда своя собствена енергия от фотоволтаична централа. Тази система ще реши дали енергията ще се консумира веднага, дали ще се съхранява в батерии или електромобили, или ще се отдава в мрежата и ще се продава на реална цена. Ние вече работим по такива решения и ще имате възможност да видите много наши иновативни енергийни продукти в следващите 5 години. Така че аз съм доста позитивно настроен за бъдещето и очаквам с нетърпение предизвикателствата и възможностите, които ще срещнем.


Източник: сп. Енерджи ревю   Област: бизнес  

Етикети:   Diehl AKO   ВЕИ   енергийна ефективност   фотоволтаика   инвертори   преференциални тарифи  
« назад

 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2024        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG